Zupa meksykańska
chudego mielonego mięsa - 50 dagduże cebule - 2 sztkoncentrat pomodorowy - 1 małypuszka czerwonej fasoli - 1 sztpuszka kukurydzy - 1 sztpuszka soi - 1 sztczosnek - 3 ząbkikostka rosołowa - 1 sztmajeranek - 2 duże łyżkizioła prowansalskie - 1 łyżeczkaoliwa - 2 łyzkisól i pieprz - do smaku
Mieso oraz cebule pokrojoną w kostkę obsmażyć na oliwie.W garnku zagotować litr wody.Włożyć kostkę rosołową,mięso gotować 30 min na wolnym ogniu.następnie dodać fasolę,soję i kukurydzę z całą zawartością puszek, majeranek i gotować 20 min.Przyprawić roztartym czosnkiem,ziołami prowansalskimi,koncentratem pomidorowym ,solą i pieprzem.Gotować około 5 min na wolnym ogniu uważając by potrawa nie przywarła do dna.Ostudzoną potrawę wstawić do lodówki.Podawać następnego dna na gorąco.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz