Zupa parówkowa
15/03/2009 - 10:45
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Parówki - 50 dagCebule - 2 sztukiWarzywny bulion z kostki - 4 szklankiOlej - 2 łyżkiMielona paprykaSuszony majeranekSólPieprzKoncentrat pomidorowy - 1-2 łyżkiKeczyp łagodny - 3 łyżki
Przygotowanie:
1) Cebule drobno siekamy. Parówki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebule. Dodajemy pokrojone parówki, mieszamy, chwilę dusimy na małym ogniu.
2) Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone parówki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem, mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy do zupy koncentrat pomidorowy i keczup. Mieszamy i zagotowujemy.
3) Zupę rozlewamy do talerzy i podajemy z pieczywem
Smacznego!!!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz