Polędwiczki wieprzowe w sosie z miodu pitnego i musztardy
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
polędwiczki wieprzowe – musztarda – miód akacjowy – miód pitny – sól, pieprz śmietanka słodka - oliwa z oliwek masło
Przygotowanie:
Polędwiczki umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem, posolić i posypać pieprzem oraz posmarować musztardą wymieszaną z miodem akacjowym, odstawić na 1 godzinę. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem, polędwiczki krótko, ale mocno obsmażyć. Ostrożnie wlać miód pitny i dusić, aż większa jego ilość odparuje. Polędwiczki wyjąć, dodać musztardę i gęstą śmietankę (słodką), wymieszać i zagotować. Polędwiczki pokroić, ułożyć na talerzu i polać sosem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz