Zupa serowa

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mięso mielone - 0,5 kgpieczarki - 0,5 kgmasło - 2 łyżkipory - 3 szt.serki topione Hochland - 3 szt. (duże)sól, pieprz -  do smakuZiemniaki  - 0,5 kg

Przygotowanie: 

Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce (tej grubej jak do warzyw), por pokroić w półtalarki. Mięso podsmazyć na patelni na masle dodać pieczarki i por i dusić około 10 min. Dodać sól i pieprz do smaku.

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i ugotować.  Do ugotowanych ziemniaków dodać podsmażone w/w składniki, gotować około 5 min. Na koniec dodać serki topione i mieszać aż się rozpuszczą (nie gotować).

Smacznego!!! 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Iwona