sałatka z brokułów i fety
08/12/2008 - 15:10
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
brokuły - 450 gczerwona cebula - 1 sztukaser feta - 1 opakowaniepestki słonecznikaoliwa z oliwek lub olej - 1/4 szklankiocet winnysólpieprzcukier
Przygotowanie:
Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku na 3 minuty.
Zostawić do ostygnięcia.
W kubku utrzeć ćwierć szklanki oleju, kilka kropel octu winnego, sól, pieprz, odrobinę cukry i posiekaną w kostkę cebulę.
Na cuchej patelni uprażyć pestki słonecznika na złoty kolor.
Ułożyć w misce brokuły.
Posypać pokrojonym w kostce serem feta.
Polać sosem i posypać słonecznikiem.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz