Zupa meksykańska

kuchnia meksykańska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

chudego mielonego mięsa - 50 dagduże cebule - 2  sztkoncentrat pomodorowy - 1  małypuszka czerwonej fasoli - 1 sztpuszka kukurydzy - 1  sztpuszka soi - 1 sztczosnek - 3  ząbkikostka rosołowa - 1  sztmajeranek - 2 duże łyżkizioła prowansalskie - 1  łyżeczkaoliwa - 2 łyzkisól i pieprz  -  do smaku

Przygotowanie: 

Mieso oraz cebule pokrojoną w kostkę obsmażyć na oliwie.W garnku zagotować litr wody.Włożyć kostkę rosołową,mięso gotować 30 min na wolnym ogniu.następnie dodać fasolę,soję i kukurydzę z całą zawartością puszek, majeranek i gotować 20 min.Przyprawić roztartym czosnkiem,ziołami prowansalskimi,koncentratem pomidorowym ,solą i pieprzem.Gotować około 5 min na wolnym ogniu uważając by potrawa nie przywarła do dna.Ostudzoną potrawę wstawić do lodówki.Podawać następnego dna na gorąco.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
motylek