Kolanka z falbanką w sosie szpinakowo
28/08/2012 - 14:59
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filet z kurczaka - 200 g
pieczarki świeże - 5 sztuk
szpinak mrożony krojony - 200 gram
śmietanka słodka - 300 ml
olej - 1 łyżka
sól, pieprz
Międzybrodzki Makaron kolanka z falbanką - 1 paczka
Przygotowanie:
Filet z kurczaka należy pokroić w kostkę, a pieczarki w małe cząstki. Oba składniki razem musimy podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W momencie zagotowania się dodajemy wcześniej ugotowany makaron kolanka z falbanką.
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz