Makaronowe wstążki z białą kiełbasą.

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Makaron Międzybrodzki - wstążki - 250 gSurowa biała kiełbasa - 250 golej - 2 łyżkiTarty chrzan - 3 łyżkiSłodka śmietana 18% - 300 mlsól, cukier do smakujajka ugotowane na twardo - 3 szt.natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie: 

1.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie,  następnie hartujemy go i odcedzamy.

2.   Podsmażamy białą kiełbasę na złoty kolor. Dodajemy odrobinę wody,  przykrywamy

      pokrywką i podduszamy 10 minut.

3.   Śmietanę łączymy z chrzanem. W następnej kolejności doprawiamy solą i odrobiną cukru.

      Doprowadzamy do wrzenia.

4.   Makaron wykładamy na talerz. Całość polewamy sosem. Na wierzch kładziemy pokrojoną

      w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki.

5.   Danie dekorujemy listkami natki pietruszki.

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

 

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera