Szparagi w cieście francuskim
28/05/2013 - 12:55
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 1 pęczek szparagów zielonych- boczek wędzony parzony w plasterkach (- 1 łyżka oleju - 1 jajko - Sos tatarski Premium marki Tarsmak- 1 opakowanie gotowego ciasta francuski
Przygotowanie:
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy. Zawinąć po 3 szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie całość owinąć paskiem ciasta francuskiego. Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce. Szparagi posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni C do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać z Sosem tatarskim Tarsmak.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz