Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- ½ kg filetu z kurczaka lub indyka - ½ szklanki bułki tartej- 1 jajko - ½ pęczka natki pietruszki 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru- sos warzywny na bazie pomidorów marki - sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Przygotowanie: 

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera