Aromatyczna rolada cielęca
23/01/2015 - 09:09
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
cielęcina - 1 kgjajka - 5 sztukświeży szpinak - 300 gulubione świeże ziołatarty parmezan - 100 gmajeranek - 30 goliwa z oliwek extra vergine Olitalia sól i pieprz do smakuśrednie cebule - 2 sztuki
Przygotowanie:
Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
10- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz