Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem cz
22/05/2015 - 11:51
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
krewetki surowe „Black Tiger” - 16 szt.
papryka zielona - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
młoda cukinia - 1 szt.
olej - 4 łyżki
papryka słodka - 1/2 łyżeczki
sos sojowy - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1/2 łyżeczki
sól do smaku
sos czosnkowy \"Tarsmak\"
Przygotowanie:
Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak” Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz