Szaszłyki z serem edamskim i grillowanymi warzywami
19/07/2016 - 14:45
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 200 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
- pół młodej cukinii
- 6 średnich świeżych pieczarek
- 1 świeża kolorowa papryka
- 6-7 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- zioła prowansalskie, sól, płatki chili do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa, oprócz pomidorków, pokroić w grube cząstki, doprawić do smaku przyprawami i położyć na rozgrzanym ruszcie. Po osiągnięciu oczekiwanego stopnia usmażenia, zdjąć z grilla i wystudzić.
Ser pokroić w cząstki i ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
grilowanieCzas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
2Okoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz