Letnia Sałatka z kokardkami
07/08/2017 - 14:49
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 350 g makaronu kokardki Arrighi
- 250g pomidorków cherry
- Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
- czerwona papryka
- garść świeżej bazylii
- sól i pieprz do smaku
- 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g
- 40 g czarnych oliwek Serpis
- 200g mozzarelli
Przygotowanie:
Wykonanie:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź
i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz