Babeczki z warzyw, jajek oraz makaronu szpinakowego
24/08/2017 - 15:24
włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 200 g makaronu tasiemki szpinakowe - Tagliatelle agli spinaci nr 112 marki Arrighi
- 5 jajek
- duża garść szpinaku baby
- 100 g sera niebieskiego z pleśnią
- 50 g szynki
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki zielonej
- 3 łyżki szczypiorku
- 1 łyżka świeżego rozmarynu
- świeże warzywa (np. pomidor, ogórek)
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj, a następnie przestudź.
2. Jajka wbij do miski. Szynkę oraz paprykę pokrój w kosteczkę - dodaj do miski. Dołóż szczypiorek, rozmaryn. Dopraw szczyptą soli i pieprzu. Całość wymieszaj.
3. Foremki wysmaruj oliwą. Na dno każdej z nich wyłóż makaron i szpinak. Wlej porcję masy jajecznej oraz dodaj po kawałku sera.
4. Rozgrzej piekarnik (funkcja góra-dół). Babeczki piecz 12–15 minut do lekkiego zarumienienia.
5. Babeczki podawaj z porcją warzyw. Można jeść na ciepło oraz na zimno.
Metoda przygotowania:
pieczenieCzas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
5 - 6- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz