Sałatka arbuzowa z miętowym dressingiem i chrupiąca bagietką
29/08/2017 - 23:46
śródziemnomorska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- arbuz – 500 g
- czarne oliwki – 6 sztuk na porcję
- cebula – ½ sztuki
- ser feta – 100 g
- mięta – 2 garści
- oliwa z oliwek – 4 łyżki
- sok z połowy cytryny
- czarny pieprz - szczypta
- szczypiorek do dekoracji
- Bagietka do odpieku (np. Dan Cake)
Przygotowanie:
Arbuza pokroić w trójkątne kawałki i ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w piórka, ułożyć na cząstkach arbuza razem z oliwkami. Ser feta rozdrobnić i posypać nim sałatkę. Listki mięty drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dressingiem polać sałatkę, ozdobić posiekanym szczypiorkiem. Bagietkę do odpieku pokroić na kawałki, skropić oliwą z oliwek. Zapiekać w piekarniku kilka minut na złoty kolor. Podawać jako dodatek do sałatki arbuzowej.
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz