Zupa owocowa z dowolnych owoców
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
owoce – 50 dag
woda – 4 szklanki
cukier – 1/2-3/4 szklanki
sok z cytryny
gęsta, kwaśna śmietana - 3/4 szklanki
lub śmietanka kremówka
wymieszana z żółtkami (2 szt.)
cynamon i goździki
Przygotowanie:
Przygotować owoce (umyć, obrać, usunąć pestki). Zagotować wodę z cukrem, cynamonem i goździkami, wrzucić owoce. Ugotować do miękkości, ewent, zmiksować. Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny, kwaśną śmietaną lub śmietanką kremówką rozmieszaną z żółtkami (już nie gotować).
Można podawać bez śmietany.
Czas przygotowania:
40 minut- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz