Łosoś w sosie śmietanowym
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
łosoś - 2 filety
cebula - 2 szt.
bulion – 1 szklanka
śmietana 18% - 1-1,5 szklanki
koperek
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Filety z łososia umyć, osuszyć. Lekko posolić i skropić sokiem z cytryny, podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć skórkę, wyjąć ości i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić i podsmażyć. Wlać śmietanę, bulion i włożyć łososia. Delikatnie wymieszać (uważać żeby ryba się nie rozpadła), doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 10 min. Posolić i posypać pieprzem do smaku. Dodać łyżkę posiekanego koperku. Podawać z makaronem.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz