Bakłażany z serem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
bakłażany – 2 szt.
czarne oliwki - 1/2 szklanki
żółty ser - 15 dag
koncentrat pomidorowy - 1/2 szklanki
przegotowana woda - 3/4 szklanki
masło - 1 łyżka
oregano
sól, pieprz, cukier
olej
Przygotowanie:
Bakłażany pokroić na plastry, posolić, odstawić. Gdy puszczą sok, wypłukać, osuszyć, obsmażyć na oleju. Posypać pieprzem. Naczynie do zapiekania posmarować masłem, ułożyć w nim plastry bakłażana. Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą, dodać do smaku sól, pieprz i cukier. Bakłażany polać sosem, posypać startym serem, oliwkami i oregano. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temperaturze 200°C ok. 20 min.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz