Zapiekanka z łososiem
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
filety z łososia - 50 dag
ziemniaki - 60 dag
szpinak - 20 dag
cebula - 1 szt.
mąka pszenna - 3 dag
masło - 3 dag
sok z cytryny - 2 łyżki
bulion - 1 1/2 szklanki
śmietana kremówka - 10 dag
wytrawne białe wino - 1/3 szklanki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plasterki. Ugotować szpinak, osączyć.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać mąkę, wlać bulion, śmietanę i wino. Przyprawić solą i pieprzem.
Rybę pokroić, skropić sokiem z cytryny. W żaroodpornym naczyniu ułożyć ziemniaki i szpinak, a na wierzchu rybę, polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Zapiekać 20 – 25 minut.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz