Jogurtowa przekąska do pracy - deser bananowy z TM5

uniwersalna
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

· 15o g ciastek z kawałkami czekolady
· 250 g twarogu pokrojonego na kawałki
· 150 g jogurtu naturalnego
· 10 - 20 g miodu lub syropu z agawy
· 100 g banana, pokrojonego w plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
· ¼ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM lub ½ łyżeczki cukru wanilinowego

Przygotowanie: 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1   Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć ciastka, rozdrobnić 2-3 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
2   Do naczynia miksującego włożyć twaróg, dodać jogurt, miód, banany i cukier waniliowy, wymieszać 15 s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować 5 s/obr. 7.
3   W 4 szklankach układać warstwami rozdrobnione wcześniej ciastka i masę bananową, udekorować plastrami banana.
4   Deser bananowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
 
JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX®
1   Ciastka pokruszyć.
2   Twaróg, dodać jogurt, miód, banany i cukier waniliowy zmiksować.
3   W 4 szklankach układać warstwami rozdrobnione wcześniej ciastka i masę bananową, udekorować plastrami banana.
4   Deser bananowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Redakcja