Jogurtowa przekąska do pracy - deser bananowy z TM5
· 15o g ciastek z kawałkami czekolady
· 250 g twarogu pokrojonego na kawałki
· 150 g jogurtu naturalnego
· 10 - 20 g miodu lub syropu z agawy
· 100 g banana, pokrojonego w plastry, plus dodatkowa ilość do dekoracji
· ¼ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM lub ½ łyżeczki cukru wanilinowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć ciastka, rozdrobnić 2-3 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
2 Do naczynia miksującego włożyć twaróg, dodać jogurt, miód, banany i cukier waniliowy, wymieszać 15 s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, zmiksować 5 s/obr. 7.
3 W 4 szklankach układać warstwami rozdrobnione wcześniej ciastka i masę bananową, udekorować plastrami banana.
4 Deser bananowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX®
1 Ciastka pokruszyć.
2 Twaróg, dodać jogurt, miód, banany i cukier waniliowy zmiksować.
3 W 4 szklankach układać warstwami rozdrobnione wcześniej ciastka i masę bananową, udekorować plastrami banana.
4 Deser bananowy podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz