Legumina z tapioki
29/05/2018 - 12:50
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- · 70 g tapioki, drobnej
- · woda (ilość do namoczenia tapioki)
- · 340 – 360 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- · 460 g mleka 3,2%
- · 20 g cukru
- · 2 łyżki wiórków kokosowych do dekoracji
Przygotowanie:
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej tapiokę, dodać wodę, odstawić do namoczenia na 30 min. Po tym czasie tapiokę odcedzić przez koszyczek, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć mango, zmiksować 10-15 s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Opłukać naczynie miksujące.
- Do naczynia miksującego włożyć namoczoną tapiokę, dodać mleko i cukier, wymieszać 10s/obr. 3, następnie podgrzewać 15 min/ 90C/ obr.3. Deser przełożyć do pucharków, udekorować musem z mango i wiórkami kokosowymi.
- Leguminę z tapioki podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzoną.
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
45 minLiczba porcji:
2Okoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz