Suflet z żubrówką i sosem malinowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

jajka – 4 szt.
cukier – 1 łyżka
żubrówka - 1 kieliszek
masło stopione – 1 łyżka
sos
maliny – 20 dag
koncentrat z jabłek – 200 ml

Przygotowanie: 

Naczynia do pieczenia sufletu posmarować masłem i obsypać cukrem.
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka wymieszać z żubrówką, dodawać powoli ubitą pianę, mieszać. Masę przełożyć do naczyń o średnicy ok. 10 cm piec 11 minut w temperaturze 180°C (wstawić do nagrzanego piekarnika).
Przygotować sos. Zmiksowane maliny wymieszać z koncentratem z jabłek.
W skórce upieczonego sufletu zrobić wgłębienie i wlać sos.

pysznie.pl