Szybki tort pomarańczowy z żurawiną i lukrem
02/02/2018 - 16:57
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- gotowe spody tortowe jasne np. Dan Cake
- likier pomarańczowy – 1/2 szklanki
- woda – ¼ szklanki
- sok z cytryny – 2 łyżka
- konfitura żurawinowa – 2 słoiczki po 250 g
- cukier puder – 100 g
- woda do lukru - 2 łyżki
- żurawina świeża – do dekoracji
Przygotowanie:
Likier pomarańczowy wymieszać z wodą i jedną łyżką soku z cytryny. Spody tortowe Dan Cake nasączyć powstałym ponczem i przełożyć cienkimi warstwami konfitury żurawinowej. W rondelku wymieszać cukier z wodą, łyżką soku z cytryny i powoli podgrzewać, aż powstanie jednolita masa. Tak powstałym lukrem polać tort i udekorować świeżą żurawiną.
Smacznego!
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
dużoOkoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz