Tiramisu
01/01/1970 - 01:00
kuchnia włoska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
podłużne biszkopty – 15 dag
mocna kawa – 60 ml
cukier – 5–6 dag
likier migdałowy – 20 ml
krem
serek mascapone – 50 dag
cukier puder – 5 dag
cukier waniliowy – opakowanie
śmietanka (30%)– 200 ml
zmielona kawa do posypania
Przygotowanie:
Kwadratowe naczynie (23x23) wyłożyć pergaminem. Na dnie ułożyć biszkopty. Kawę wymieszać z cukrem i likierem. Polać biszkopty.
Serek mascapone wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodać ubitą śmietanę, delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Masę przełożyć na biszkopty, rozsmarować i posypać zmieloną kawą. Przechowywać w lodówce.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz