Tosty francuskie z owocami sezonowymi
02/08/2017 - 13:16
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Składniki (2–4 porcje):
- 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
- 3 jajka (L)
- 150 ml mleka
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- owoce
- cukier puder
- olej rzepakowy Rapso
- szczypta soli
Przygotowanie:
Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!
Metoda przygotowania:
smażenieCzas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz