Flaczki z boczniaków
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
boczniaki - 50 dag
cebula - 1 szt.
marchewka - 2 szt.
pietruszka – 1 szt.
por (biała część) - 1 szt.
seler - 1/2
majeranek - 1 łyżka
tymianek - 1 łyżka
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 5 ziaren
pieprz - 6 ziaren
słodka mielona papryka - 1 łyżka
imbir - szczypta
gałka muszkatołowa - szczypta
bulion warzywny - 4-5 szklanek
sól, olej
Przygotowanie:
Grzyby umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Warzywa umyć, pokroić. Na oleju zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i boczniaki, przesmażyć mieszając. Wlać bulion i dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania wsypać paprykę, majeranek, tymianek, imbir, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Wymieszać, zagotować.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz