Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wst

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

• Makaron Międzybrodzki Wstążka ząbkowan• surowa biała kiełbasa – 250 g• olej – 2 łyżki• chrzan tarty – 3 łyżki• słodka śmietana 18% - 300 ml• sól, cukier do smaku• jajka ugotowane na twardo – 3 szt.• natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.

 

Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut.

 

Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia.

 

Ciepły makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na sos wyłożyć pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Udekorować listkami natki pietruszki.

 

Smacznego!

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera