Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wst
02/04/2012 - 13:18
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
• Makaron Międzybrodzki Wstążka ząbkowan• surowa biała kiełbasa – 250 g• olej – 2 łyżki• chrzan tarty – 3 łyżki• słodka śmietana 18% - 300 ml• sól, cukier do smaku• jajka ugotowane na twardo – 3 szt.• natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut.
Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia.
Ciepły makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na sos wyłożyć pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz