Makaron z gulaszem na jesienne dni
11/09/2015 - 11:16
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
Międzybrodzki Makaron pierożek - 250 gŁopatka wieprzowa - 500 gCebula - 2 sztukiMarchewka - 1 sztukaPietruszka - 1 sztukaSeler - 1/4 sztukiKapusta świeża - 1/8 sztukiSólPieprzLiść laurowy - 2 sztukiZiele angielskie - 6 sztukOlej - 3 łyżkiMąka - 2 łyżkiWoda - 1 litr
Przygotowanie:
1. Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy.
2. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
3. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy.
4. Mięso dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę.
5. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz