Schab prawie błyskawiczny
25/08/2010 - 15:28
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
schab - 1,5 kgwoda - 2 litrygruba morska sól - 1/3 szklankicukier - 1 łyżkapierpz ziołowy - 1/2 łyżeczkipieprz naturalny - 1/2 łyżeczkiziele angielskie - 3 ziarenkalistek laurowy - 1 sztczosnek - 7 ząbków rozgniecionycholiwa - 2 łyżki
Przygotowanie:
Do garnka wlać wodę i dodać wszystkie składniki prócz schabu.Zagotować,odstawić do ostygnięcia.Schab oczyścić z tłuszczu i białych błon,włożyć do zimnej zalewy zagotować.Zmniejszyć płomień i gotować na małym ogniu 6 minut.Zostawić schab w zalewie na 12 godzin.Po tym czasie zagotować ponownie na 6 minut. Pozostawić mięso w zalewie do całkowitego wystygnięcia,po czym wyjąć schab,osuszyć go i schłodzić.Pokroić w plasterki i podawać jako wędlinę.
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz