Tagiatelle z boczkiem i borowikami
25/10/2013 - 11:15
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
makaron tagliatelle - 400 gBoczek z komina ZM Pekpol - 150 gcebula - 2 sztukiborowiki - 100 golej - 1 łyżkasłodka śmietanka 18% - 250 mlsól, pieprz - do smakunatka pietruszki - 1 sztukatarty ser Grana Padano lub inny twardy
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i połączyć z makaronem. Gdy makaron się podgrzeje w sosie, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym serem Grana Padano.
Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz