Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta
22/08/2018 - 14:33
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
3 saszetki ryżu basmati marki Britta
600 g fileta z indyka
1 puszka mandarynek
1 puszka ananasów
20 g masła lub 2 łyżki oliwy
1-2 łyżeczki curry
natka pietruszki lub kolendra
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z indyka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle lub oliwie, następnie posypać curry. Do mięsa dodać ugotowany ryż, mandarynki i pokrojone w kostkę ananasy. Całość podgrzać, doprawić pieprzem, solą, curry i polać sokiem z ananasów. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz