NAPÓJ „ANTYOKSYDANT”
02/01/2017 - 09:31
kuchnia fit
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
- 25 g siemienia lnianego
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 g mleczka kokosowego
- 150 g pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 100 g wody mineralnej, gazowanej
- 200 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego lub soku pomarańczowego
Przygotowanie:
1. Do naczynia miksującego wsypać siemię lniane, dodać paprykę i mleczko kokosowe, rozdrobnić (10 s/obroty 5).
2. Dodać pomarańczę, wodę mineralną i sok pomarańczowy, zmiksować (1 min/obroty 10).
3. Sok podawać bezpośrednio po przygotowaniu
JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX®
Jeśli jednak nie mamy urządzenia Thermomix® wystarczy, że wszystkie składniki umieścisz w dowolnym naczyniu miksującym i zmiksujesz do uzyskania gładkiej konsystencji musu.
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
5Okoliczność:
Przyjęcie- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz