Befsztyk po tatarsku - tatar
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
polędwica wołowa - 30 dag
cebula - 1 szt.
żółtka surowe - 2 szt.
korniszony - kilka
grzyby marynowane
oliwa - 3 łyżki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Polędwicę wołową zemleć w maszynce, dodać drobno posiekaną cebulę, pieprz, sól, oliwę, wymieszać. Masę przełożyć na półmisek, dokoła obłożyć posiekanymi grzybkami i korniszonami. Befsztyk po tatarsku można podać podzielony na porcje. Wówczas ukształtować małe befsztyki, zrobić w każdym zagłębienie, do środka włożyć surowe żółtko. Dokoła przybrać posiekanymi grzybkami i korniszonami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz