Bruschetta z pomidorami i sosem musztard

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

bagietka pszenna - 8 kromekśrednie pomidory - 2 sztukisos musztardowo-paprykowy Tarsmak - 1 łyżkaczosnek - 3 ząbkioliwa z oliwek - 3 łyżkiświeża bazylia - 4 gałązkisól, świeżo zmielony pieprz - 2 szczypty

Przygotowanie: 

- bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm

- 2 średnie pomidory

- 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak

- 3 ząbki czosnku

- 3 łyżki oliwy z oliwek

- 4 gałązki świeżej bazylii

- sól, świeżo zmielony pieprz
 
 

 

Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.

 

Smacznego!

 

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera