Bruschetta z pomidorami i sosem musztard
23/01/2014 - 10:13
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
bagietka pszenna - 8 kromekśrednie pomidory - 2 sztukisos musztardowo-paprykowy Tarsmak - 1 łyżkaczosnek - 3 ząbkioliwa z oliwek - 3 łyżkiświeża bazylia - 4 gałązkisól, świeżo zmielony pieprz - 2 szczypty
Przygotowanie:
- bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm
- 2 średnie pomidory
- 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gałązki świeżej bazylii
- sól, świeżo zmielony pieprz
Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.
Smacznego!
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
4- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz