Ostra babeczka
25/09/2012 - 13:02
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
twaróg półtłusty 150 gserek topiony śmietankowy 150 gpapryka świeża żółta 1 szt.papryka świeża zielona 1 szt.papryka ostra w proszku do smakupapryka słodka w proszku 1 łyżeczkasól do smakugałązki koperku do dekoracji
Przygotowanie:
Twaróg dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką świeżą. Dodać paprykę słodką i ostrą, oraz sól do smaku. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z Kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.
Czas przygotowania:
10 minutLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz