Kalmary panierowane z sosem cebulowo-se
26/11/2014 - 11:52
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
kalmary tuby mrożone - 3 sztukisól - 1 szczyptapieprz - 1 szczyptabułka tartamąka kukurydzianaolej rzepakowysos cebulowo-serowy Tarsmak
Przygotowanie:
Kalmary rozmrozić w letniej wodzie i pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 cm. Pokrojone kalmary włożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą i opanierować krążki kalmarów. Tak przygotowane, usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z sosem cebulowo – serowym Tarsmak
Smacznego!
Czas przygotowania:
30 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz