Kalmary panierowane z sosem cebulowo-se

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

kalmary tuby mrożone - 3 sztukisól - 1 szczyptapieprz  - 1 szczyptabułka tartamąka kukurydzianaolej rzepakowysos cebulowo-serowy Tarsmak

Przygotowanie: 

Kalmary rozmrozić w letniej wodzie i pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 cm. Pokrojone kalmary włożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą i opanierować krążki kalmarów. Tak przygotowane, usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.

 

Podawać z sosem cebulowo – serowym Tarsmak

 

Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera