Sandacz z ziołami prowansalskimi
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
sandacz - 4 filety (ok. 80 dag)
sos sojowy - 50 ml
olej - 1/2 szklanki
cebula - 60 dag
pomidory - 1 kg
czerwona papryka - 50 dag
czosnek - 1 ząbek
zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
mąka
sól, pieprz
Przygotowanie:
Filety wypłukać, podzielić na porcje, polać sosem sojowym i posypać ziołami, odstawić na pół godziny. Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i paprykę pokroić w paski i zeszklić na oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Dodać do cebuli i papryki, udusić. Na talerzu ułożyć sandacza, obok wlać sos z warzywami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz