Sałatka pół na pół z marchewką i cebulą
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
marchewka - 40 dag
cebula - 40 dag
masło - 2 łyżki
whisky - 3 łyżki
cukier - 1 łyżka
migdały - garść
tymianek - 3 świeże gałązki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w talarki. Marchewki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Migdały sparzyć, obrać, posiekać. Na maśle, zeszklić cebulę (nie rumienić). Dodać marchewkę i kilka łyżek wody, whisky, cukier, tymianek, sól, pieprz. Dusić na małym ogniu około 15 min (marchewka nie może być rozgotowana). Zdjąć z ognia, wystudzić, wyjąć tymianek. Sałatkę przed podaniem posypać migdałami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz