Sałatka Tatarska ze śledziem
03/09/2010 - 14:27
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
płaty śledziowe firmy SEKO S.A. (matjas) - 4 sztukiogórki konserwowe - 4 sztukisłoiczek pieczarek konserwowych - 1 sztukamały słoiczek papryki konserwowej - 1 sztukaśrednia czerwona cebula - 1 sztukajajka ugotowane na twardo - 2 sztukimajonez - 1 łyżkakwaśna śmietana - 1 łyżkapieprzkoperek - 1/2 pęczek
Przygotowanie:
Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Odsączyć i pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.
Czas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
8- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz