Sałatka Tatarska ze śledziem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

płaty śledziowe firmy SEKO S.A. (matjas) - 4 sztukiogórki konserwowe - 4 sztukisłoiczek pieczarek konserwowych - 1 sztukamały słoiczek papryki konserwowej - 1 sztukaśrednia czerwona cebula - 1 sztukajajka ugotowane na twardo - 2 sztukimajonez - 1 łyżkakwaśna śmietana - 1  łyżkapieprzkoperek - 1/2 pęczek

Przygotowanie: 

Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Odsączyć i pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pozostałe składniki pokroić w grubą kostkę. Dodać majonez, śmietanę i pokrojony koper. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
8
Gastrosfera