Sałatka z krewetkami i sosem czosnkowo-

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mix sałat - 4 garścirukola - 2 garścipomidorki koktajlowe - 20 sztukcebula czerwona - 1 sztukamłoda cukinia - 1 sztukamelon - ¼  sztukazielone oliwki - 1 garśćciemny ocet balsamiczny - 4 łyżkikrewetki tygrysie - 25 sztukolej rzepakowy - 2 łyżkisól, pieprz - 1 szczyptasos czosnkowo-ziołowy Tarsmak - 1 sztuka

Przygotowanie: 

Poszarpane sałaty mieszamy z rukolą i wykładamy na talerze. Na sałaty kładziemy pokrojone w cząstki pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w piórka, cukinię i melona w kostkę oraz oliwki. Wszystko kropimy octem balsamicznym. Krewetki obieramy z pancerza, odsączamy z wody i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane krótko smażymy  na oleju na dobrze rozgrzanej patelni. Wykładamy na przygotowane wcześniej sałatki i polewamy sosem czosnkowo-ziołowym Tarsmak.

 

Smacznego!

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera