Sałatka ziemniaczano śledziowa po japońsku
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
ziemniaki – 30 dag
filety śledziowe – 10 dag
pieczarki – 15 dag
jajka – 2 szt. (ugotowane na twardo)
natka pietruszki – 1 łyżka
kwaśna śmietana – 1/2 szklanki
masło – 1 łyżka
sól, pieprz
sok z cytryny
Przygotowanie:
Ziemniaki umyć, włożyć do wrzącej wody i ugotować. Następnie obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić, usmażyć na maśle, wystudzić. Jajka i śledzie pokroić, wymieszać z ziemniakami, pieczarkami i natką pietruszki. Wlać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz