Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem

Europejska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 1 średni ogórek
  • 250 g pomidorów, np. koktajlowych
  • 1 średnia papryka
  • 1 cebula, np. czerwona
  •  100 g sałaty
  • 1 kukurydza w kolbie
  • 1 plaster arbuza
  • 100 g łososia wędzonego
  • 3 jajka

Dressing:

  • 2 łyżki koperku
  • 1 łyżka mięty
  •  1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oleju Rapso
  • 1–2 łyżek soku z limonki
  • sól, pieprz
Przygotowanie: 

Przygotowanie:
1. Pokrój paprykę, ogórka, pomidory, arbuza i cebulę.
2. Kukurydzę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pokrój ugotowaną w grubsze plastry.
3. Jajka ugotuj na miękko.
4. Wyłóż na dwa talerze pokrojonego łososia oraz warzywa, arbuza i pokrojone na połówki jajka.
5. Przygotuj sos. Połącz pokrojone zioła, wyciśnięty czosnek z olejem i cytryną. Dopraw solą i pieprzem.
6. Gotową sałatkę podawaj z sosem i np. grzankami.
 
 
 
Smacznego!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
flypr