Cukinia faszerowana mięsem z sosem muszt

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

średnie cukinie  - 2 
mięso mielone - 800 g
cebule - 2 
papryka - 1 
zabki czosnku - 4 
pęczka natki pietruszki - 1/2 
pomidory - 2 
musztarda sarepska Tarsmak - 4 łyżki
kwaśna śmietana 18% - 3 łyżki
ser żółty - 150 g
sól
pieprz

Przygotowanie: 

Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojone w kostkę cebulę oraz paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Masę mięsną dokładnie wymieszać i napełnić nią cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i polać sosem z wymieszanej musztardy sarepskiej Tarsmak i śmietany. Całość posypać obficie startym żółtym serem. Piec w temp. 180°C przez ok. 45 minut. Smacznego! Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.  

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera