Kotlety z fasoli
01/01/1970 - 01:00
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
fasola - 40 dag
tarta bułka - 10 dag
tłuszcz - 8-10 dag
sól, pieprz
cebula - 1 średnia
jajka - 2 szt.
posiekany koperek - 1 łyżka
Przygotowanie:
Fasolę wypłukać, namoczyć w przegotowanej, wystudzonej wodzie (kilka godzin). Następnie ugotować w tej samej wodzie. Miękką posolić i zupełnie odparować, zemleć. Do fasoli dodać jaja, pokrajaną w kostkę i zrumienioną na tłuszczu cebulę, sól, pieprz, posiekany koperek, wszystkie składniki starannie wymieszać. Formować nieduże owalne kotleciki i obtaczać w tartej bułce. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażać z dwóch stron.
Podawać z sosem pomidorowym lub surówką z warzyw.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz