Tortilla warzywna
25/02/2015 - 13:07
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
placki tortilla - 10 groszek ( konserwowy lub mrożony [ugotow - 800 gfasola biała (z puszki) - 500 gpassata Valfrutta - 700 gdojrzewający twardy ser - 300 gpuszka pomidorów krojonych Valfrutta - 1 łyżeczka kminku - 1 por - 1 oliwa z oliwek extra vergine Olitaliasól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.
Czas przygotowania:
20 minutLiczba porcji:
dużo- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz