Letnia zapiekanka z papryką
06/08/2015 - 14:35
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1 podłużna bułka pszenna - 1 szstarty sera żółtego Podlaskiego MSM Mo - 50 gpieczarki - 8 szcebula - 1 szpapryka, żółta, czerwona, zielonamały kwiatek brokułaząbek czosnku• Kilka plasterków chorizo lub salamiłyżka oliwy
Przygotowanie:
Bułkę posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku, aby nabrała aromatu. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie, następnie ułożyć na bułce i posypać obficie serem. Papryki i kiełbaskę i brokuła pokroić i położyć na wierzchu. Zapiekankę włożyć na kilka minut do piekarnika (najlepsza będzie funkcja grill), aż ser się rozpuści. Gotową zapiekankę można polać ketchupem.
Smacznego!
Czas przygotowania:
nie wiemLiczba porcji:
nie wiem- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz