Gazpacho zupa hiszpańska
12/06/2007 - 14:02
kuchnia hiszpańska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
pomidory – 5-6 szt.papryka – 1 szt.ogórek – 1 szt. (nieduży)cebula – 1 szt. czosnek – 2 ząbkibułka (kajzerka) – 1,5 szt.koncentrat pomidorowy – 1 łyżkaocet – 1-2 łyżkioliwa – 3 łyżkiwoda – 1-2 szklankisól, pieprz
Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, wyjąć gniazda nasienne pokroić. Obranego ogórka, paprykę, cebulę i czosnek pokroić, a następnie zmiksować razem z miękiszem z bułki. Dodać koncentrat, ocet, oliwę, wodę i ponownie wszystko zmiksować. Gazpacho przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki, aby się schłodziło. Podawać z grzankami.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz