Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym
02/01/2014 - 11:17
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
1 l bulionu warzywnego1 główka czosnkuposiekana natka pietruszki4 łyżki tartego żółtego sera Gouda MSM M50 g serka topionego (2x25 g serka topiobułka na grzankisól i pieprzoliwa do podsmażenia czosnku i grzanek
Przygotowanie:
Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek. Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!
Czas przygotowania:
1 godzinaLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz