Zupa ze szpinakiem i krewetkami
01/01/1970 - 01:00
kuchnia...
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
szpinak – 50 dag
krewetki - 25 dag
cebula – 1 szt.
czosnek – 4-5 ząbki
masło – 2 łyżki
mąka – 1 łyżka
mleko – 2 szklanki
ostry sos z papryki – kilka kropel
sól, pieprz
Przygotowanie:
Szpinak przebrać, umyć, ugotować w wodzie (ok. 30 minut). Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Wsypać mąkę wymieszać, przygotować zasmażkę, zdjąć patelnię z ognia i wlać mleko, dokładnie wymieszać. Dodać do szpinaku, doprawić solą i pieprzem, zagotować. Wsypać obrane i ugotowane wcześniej krewetki i kilka kropel sosu z papryki i chwilę wszystko podgotować.
- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz